Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2013 15:24 - Фирмени мартеници
Автор: kengaadvertising Категория: Бизнес   
Прочетен: 3759 Коментари: 0 Гласове:
1



   По обичай за 1-ви Март се правят мартеници от усукани червен и бял конец, които даряваме на близки, познати, колеги, приятели и бизнес партьори. За втора поредна година вместо да купувам традиционни български мартеници внесени от Китай, предпочетох да си ги направим сами. Колко по-хубаво от това да вложиш сърце чрез ръцете си и да предизвикаш усмивките на хората, когато им го подаряваш?! Взехме две кълбета с бяла и червена прежда и превърнахме къщата в малка работилничка. Имаше червени и бели конци навсякъде. Пискюли и топчета на които се радваше малката ми дъщеря. Усукани въженца - проекто-гривни за съучениците на синът ми и …много, много настроение.


 image image
  
Ето няколко мартенички направени с много любов и заредени с детски усмивки.

Заповядай! Избери си:)))

 

    На този ден малки и големи се кичат с мартенички за здраве и сила, а също и против уроки. Мартеницата е символ на идващата пролет. Муска, символиката на чиито цветове означава: - Червеното е цветът на женското начало, на здравето, на плодородието, зараждането на ново начало,  пробуждането и "възкръсването" на природата за нов живот. - Бялото е символ на мъжкото начало. След приемане на християнството бялото става символ на девственост и непорочност. Символ на чистите междучовешки отношения.

   Мартеницата е сакрален символ, тясно свързан с прабългарския символ на властта и държавата – конската опашка. Мартеницата е единство от двойни енергии. Символизира единосъщието между мъжкото и женското начало в света.

  image

   Първите мартеници, предназначени за окичване на хората и добитъка, били само от усукан бял и червен конец. По-късно в някои области била прибавена златна или сребърна паричка, която служела за предпазване от болести. Обичаят гласи, че на този ден стопанката на дома трябва да стане рано, да измете двора, да запали буен огън и да простира или закачва пред дома си червени престилки, пояси, прежди, черги или пресукани червени конци. Вярва се, че те пазят къщата, за да не влезнат в нея болести и немотия.

В рекламна агенция Кенга адвъртаизинг може да си поръчате подложни картончета за мартенички с интересно пожелание или фирмено лого на атрактивни цени.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kengaadvertising
Категория: Бизнес
Прочетен: 16522
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930